Specijalistička ordinacija medicine sporta "Malićević"

 

Specijalistička ordinacija medicine sporta “Malićević” osnovana je 2013. godine sa misijom da sportistima i fizički aktivnim osobama (naročito deci) pruži vrhunsku uslugu iz najznačajnijih oblasti medicine sporta:

  • redovni sistematski pregledi sportista i

  • dijagnostika sportskih povreda.

Zakon o sportu odredio je obavezu da se sportisti pregledaju na svakih šest meseci i da te preglede obavljaju specijalisti medicine sporta. Opremom, ali naročito znanjem i iskustvom osnivača i vlasnika, dr Seada Malićevića, ova ordinacija spremna je da odgovori na taj veoma ozbiljan zadatak.

CORONA-TESTIRANJE-FKP-5655-01.jpeg
IMG_20200713_124327.jpg
Denis%20stetoskop_edited.jpg
Dr%20Sead_edited.jpg

Dr sc. med. Sead Malićević

Dr Sead Malićević, osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta „Malićević“, iskustvo je sticao tokom mnogo godina rada u FK Partizan, najpre kao lekar u Omladinskoj školi, a kasnije kao lekar prvog tima i šef medicinske službe FK Partizan.

Medicinu sporta je specijalizirao 2004. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je 2005. godine odbranio i magistarsku tezu o uticaju bavljenja vrhunskim sportom na razvoj dece. Doktorsku disertaciju o uticaju bavljenja sportom na gojaznost dece odbranio je 2022. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Dr Sead Malićević je član Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda, kao i Stručnog saveta Srpskog atletskog saveza.

Misija prenošenja znanja mlađima

Dr Sead Malićević od 2010. predaje Sportsku medicinu i Ishranu sa dijetetikom u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Često je predavač na kursevima i seminarima koje organizuju Medicinski fakultet u Beogradu, Srpski atletski savez, Sportski savez Beograda, BAFS-FISAF Serbia i Fitnes akademija.

Ne zaboravite!

Pregledi služe da se upozna zdravstveno stanje i utvrdi sposobnost za bavljenje sportom. Overavanje potvrda i knjižica ne sme da bude razlog, već samo rezultat tih pregleda.

I još...

Pametno je da se sistematski pregledi obavljaju uvek na istom mestu, na istoj opremi, po istoj metodologiji i od strane istog lekara, jer jedino tako mogu da se uoče male promene do kojih može da dođe tokom godina bavljenja sportom, ili nakon nekih (ne obavezno teških) oboljenja, tokom odrastanja itd.