Specijalistička ordinacija medicine sporta "Malićević"

 

Specijalistička ordinacija medicine sporta “Malićević” osnovana je 2013. godine sa misijom da sportistima i fizički aktivnim osobama (naročito deci) pruži vrhunsku uslugu iz najznačajnijih oblasti medicine sporta:

- Redovni sistematski pregledi sportista i

- Dijagnostika sportskih povreda.

Zakon o sportu odredio je obavezu da se sportisti pregledaju na svakih šest meseci i da te preglede obavljaju specijalisti medicine sporta. Opremom, ali naročito znanjem i iskustvom osnivača i vlasnika, dr Seada Malićevića, ova ordinacija spremna je da odgovori na taj, veoma ozbiljan zadatak.

mr sc. dr med. Sead Malićević

Dr Sead Malićević, osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta „Malićević“, iskustvo je sticao tokom osam godina rada kao šef medicinske službe FK Partizan.

Nakon Partizana, nastavio je sa radom na polju vrhunske medicine sporta u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i to kao načelnik Odeljenja Tašmajdan.

Od proleća 2019. godine, dr Malićević je prihvatio poziv da ponovo vodi medicinsku službu FK Partizan.

Medicinu sporta je specijalizirao 2004. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je 2005. godine odbranio i magistarsku tezu o uticaju bavljenja vrhunskim sportom na razvoj dece. Doktorska disertacija o uticaju bavljenja sportom na gojaznost dece je u proceduri odbrane.

Dr Sead Malićević je član Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda, kao i Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije.

Misija prenošenja znanja mlađima

Dr Sead Malićević od 2010. predaje Sportsku medicinu i Ishranu sa dijetetikom u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Čest je gost na kursevima i seminarima koje organizuju Atletski savez Srbije, Sportski savez Beograda, BAFS-FISAF Serbia i Fitnes akademija.

ponedeljak
09-13 i 15-19
utorak
15-19
sreda
09-13 i 15-19
četvrtak
09-13 i 15-19
petak
09-13 i 15-19
subota
09-13

© 2020 Malićević.

PREGLEDI SE OBAVEZNO ZAKAZUJU NA 069 63 69 63